Dassenharen scheerkwast

Scheerkwast van dassenhaar

 

 

Dassenhaar heeft vele voordelen, zoals het vermogen om water vast te houden, zachte aanraking met de huid en een lange levensduur.

 

Silvertip

Silvertip is de meest dure en zeldzame vorm van dassenhaar. Zeer gewild met een zeer lange levensduur, mits goed gebruikt. De uiteinden van deze haren zijn natuurlijk wit, zonder bleken. Silvertip borstels hebben het beste vermogen om water vast te houden en creëren dikke schuim voor een zijdeachtig en comfortabel gevoel tijdens het scheren.

 

 

Wat u zeker moet weten over het onderhoud van uw dassenharen scheerkwast

 

Omdat een dassenharen scheerkwast vrijwel dagelijks wordt gebruikt gedurende een flink stuk van uw leven, heeft u er alle voordeel bij hem zo goed mogelijk te verzorgen.

 

Een nieuwe scheerkwast moet voor het eerste gebruik, worden gewassen met lauwwarm water. Doe een klein beetje gewone handzeep in lauwwarm water en spoel de scheerkwast hiermee schoon. Daarna de scheerkwast schoonspoelen met lauwwarm water, uitschudden en in de houder/standaard hangen.

 

U begint met de kwast in zeer warm water te dippen en lichtjes over de scheerzeep te strijken. Let op; het zijn de uiteinden van de haren die het schuim produceren, u moet dus zo weinig mogelijk druk gebruiken. U hoeft niet de hele kwast in het water onder te dompelen, enkel de voorste eindjes van de haren in genoeg. Op die manier blijft het schuim beperkt tot de voorzijde van de kwast, en worden uw handen niet mee ingezeept.

 

Maak lichtjes strijkende bewegingen over uw scheerzeep en neem indien nodig kleine beetjes water bij tot u een mooi glanzend en stevig schuim krijgt. Beweeg de kwast altijd in een vlugge heen-en-weer beweging bij het inzepen (zoals een schilder). Ronddraaiende bewegingen en vooral te stevig op de kwast drukken kunnen maken dat de middelste haren beschadigd worden en eventueel worden uitgerukt. Door met uw vingers de haren te ondersteunen, maakt u de borstel steviger en kunt u ook tussen neus en lippen inzepen.

 

Na het scheren spoelt u de kwast uit met warm water. Even flink afschudden en eventueel ‘droogstrijken’ op een handdoek. Hang de kwast omgekeerd te drogen in een houder/standaard (haren naar beneden). Hierdoor trekt het water uit zowel heft, als haren.

Berg uw kwast NIET op in een afgesloten doos of kast. De kwast moet steeds goed verlucht blijven!

 

Sommige heften zijn gevoelig voor water. Deze mooie materialen geven een zekere klasse, maar vragen ook iets meer zorg. Tijdens het gebruik kunnen ze wat vocht verdragen, maar zorg ervoor dat het heft steeds goed droog bewaard kan worden na het scheren.

Het olijfhouten handvat is niet alleen mooi, maar de natuurlijke en waterafstotende eigenschappen en de geoliede afwerking maken het materiaal uitermate geschikt voor een natte scheeromgeving.

 

Voordelen van een dassenharen scheerkwast

  • Voelt prettig aan op de huid en masseert deze tevens.
  • Absorbeert veel water en produceert daardoor veel scheerschuim.
  • 100% natuurlijk.
  • Lange levensduur.